[VIDEO] Compassievolle initiatieven presenteren zich in de Wijkfabriek

Van onze redactie
30 mei 2016
Gisteren presenteerden tientallen Nijmeegse initiatieven en organisaties die met compassie hun werk doen voor de stad en voor hun medebewoners, zich onder de paraplu van Nijmegen Stad van Compassie.
Tijdens de middag konden bezoekers kennis maken met de compassiegedachte en de compassiebeweging. Er was onder andere een informatiemarkt met Nijmeegse organisaties en initiatieven die actief zijn op het terrein van onder meer mantelzorg, buurt- en wijkwerk, gezondheidszorg en hobby en vrije tijd. Daarnaast waren er verschillende workshops, georganiseerd door onder meer Sensoor en het Centrum voor Ontmoeting in Levensvragen.
 
Compassievolle stad
 
Vele steden, wereldwijd, verklaarden zich al tot compassievolle stad. In Nederland zijn onder andere Groningen, Leiden en Arnhem al een Stad van Compassie. Op vrijdag 20 mei ondertekende daarnaast ook Rotterdam het Handvest voor Compassie, met als grondregel: ‘Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.’
Nu volgt ook Nijmegen, die zich met Stad van Compassie tot doel heeft gesteld om de vele vrijwilligersinitiatieven te helpen om zich zichtbaar te maken voor het grote publiek. De publieksdag is één van de evenementen die Nijmegen Stad van Compassie in dit kader organiseert.

Dit bericht delen:

Advertenties