Stichting Stop Dierenleed Nederland demonstreert in centrum

Joris Leenders
13 februari 2016
Op de kruising van de Broerstraat met Plein '44 wordt vanmiddag gedemonstreerd tegen bont en tegen het lijden van dieren uit de bontindustrie.
De stichting Stop Dierenleed Nederland houdt elke maand in een andere stad haar actie, vandaag is Nijmegen aan de beurt. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn de actievoerders aanwezig op het kruispunt om mensen, winkelend publiek, bewust te maken van het dierenleed dat schuil gaat achter de kledingindustrie om kleding van bont te voorzien. De stichting wijst erop dat nepbont vaak echt bont is terwijl dat niet als dusdanig verkocht wordt.

Bewustwordingsacties ten aanzien van dierenleed

Van september 2015 tot en met maart 2016 houdt de stichting acties om mensen te informeren over dierenleed ten behoeve van de bontindustrie. Zij wil het publiek bewust maken van het leed van het dier. ‘Het is verschrikkelijk dat dieren moeten lijden voor bijvoorbeeld een bontkraagje aan een jas, we willen dat dit zo snel mogelijk stopt,' aldus een van de actievoerders die daaraan toevoegt: ‘Daarom staan we hier om mensen bewust te maken. Ook kunnen mensen in onze stand de petitie tegen bont tekenen. Hopelijk doen veel mensen dat.’ De flyers die uitgedeeld worden zijn een initiatief van Stichting Dierbewustleven en van Stichting Stop Dierenleed Nederland.

Petities tegen bont en dierenleed

Stichting Stop Dierenleed vraagt sympathisanten om via de website van de stichting diverse anti-bont petities te ondertekenen, daarnaast zijn er ook petities waarbij mensen gevraagd wordt te tekenen voor het ontzeggen van het recht om dieren te houden door mensen die dierenleed veroorzaakt hebben, tegen de zeehondenjacht of bijvoorbeeld tegen dierproeven.
 
In 2015 werd er in het centrum van Nijmegen ook, met succes, gedemonstreerd tegen bont. Dat was de actie Nijmegen-Bont-Vrij georganiseerd door de non-profitorganisatie Respect voor Dieren. Kijk voor meer informatie over de huidige demonstratie op de Facebookpagina of op de website van Stichting Stop Dierenleed Nederland.

De actie leverde deze middag 1086 handtekeningen op.

Dit bericht delen:

Advertenties