Genomineerden Nijmeegse Sportprijzen bekendgemaakt

Van onze redactie
3 februari 2016
De jury van de Nijmeegse Sportprijzen heeft de genomineerden bekendgemaakt. De sportprijzen worden uitgereikt in de categorieën sporter van het jaar, sportploeg van het jaar, jeugdsportprijs voor individuen, jeugdsportprijs voor teams en de sportinitiatiefprijs.
‘De jaarlijkse uitreiking van sportprijzen laat zien dat Nijmegen veel sporttalenten rijk is. Hun overwinning, hun sportieve inzet en het positieve effect op de breedtesport én op talentontwikkeling in de stad is iets om trots op te zijn’, aldus Renske Helmer-Englebert, wethouder Sport.
 
 De genomineerden
 
 Sporter van het jaar
 
  • Marjolein Buis (rolstoelstennis)
    Marjolein Buis behoort tot de wereldtop in het rolstoeltennis. Marjolein traint fulltime en werkte hard om haar doel te bereiken. Dit jaar behaalde ze onder andere brons op het WK rolstoeltennis in Los Angeles en werd ze 2e in de enkel en dubbel tijdens de Australian Open en plaatste ze zich voor de Paralympische Spelen in Rio 2016.
  • Susan Kuijken (atletiek)
    In 2015 wist Susan zich al te kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 op zowel 5.000 als 10.000 meter. Daarna nam ze deel aan de WK in Beijing waar ze zowel op 5.000 als 10.000 de finale haalde. Op 5.000 meter werd ze 8e en op 10.000 10e.
  • Jeroen van Eck (mountainbike)
    Jeroen behaalde de eerste plaats bij het NK en EK mountainbiken bij de Eliminatorrace (olympische discipline).
 
  Sportploeg van het jaar
 
  • NEC (voetbal)
    Na een jaar spelen in de Jupilerleague heeft NEC zich wederom geplaatst voor een plek in de Eredivisie. Op 3 april 2015 werden ze kampioen van Nederland.
  • Team Zeven Heuvelen (atletiek)
    In 2015 prolongeerde het seniorenteam de titel Nederlands Kampioen Cross voor clubteams en werd door de Atletiekunie afgevaardigd naar de EK. Daar behaalden zij een 11e plaats.
  • Damesteam Hazenkamp (turnen)
    Het damesteam is Nederlands Kampioen bij het NK Teams en tevens werd het team 1e bij een turntoernooi in België en 3e bij een toernooi in Hamburg.
 
 Jeugdsportprijs
 
  • Jair Reinartz (judo)
    Jair veroverde een 1e plaats in de Dutch open in Eindhoven 1e NK onder de 15, 2e NK onder de 18.  Daarnaast won hij diverse toernooien in Nederland, België en Frankrijk.
  • Nyls Korstanje (zwemmen)
    Op zowel de kampioenschappen korte baan als lange baan won Nyls zo goed als alles wat er te winnen viel in 2015. Hij kwalificeerde zich voor de European Youth Olympic Festival (EYOF) in Tbilisi. Hier won hij in juli 2015 goud op de 50 meter vrije slag. Bovendien won hij zilver op de 100 meter vrije slag.
  • Mike Foppen (atletiek)
    Mike werd in 2015 Nederlands kampioen op de 1500 meter hij won zilver op 5000 meter en zilver op 3000 meter indoor. Daarnaast werd hij 6e bij de Europa Cup voor teams en 3e bij internationale Warandeloop.
 
Jeugd teamprijs
 
  • Stichting Top Judo Nijmegen jongens onder de 15 (judo)
    Voor het eerst in de geschiedenis van Top Judo Nijmegen is een jongens team onder de 15 Nederlands kampioen geworden. In deze leeftijdscategorie is er sterke concurrentie uit het hele land.
  • Junioren estafette team Aqua Novio ’94 (zwemmen)
    Dit team is meervoudig Nederlands kampioen en heeft meerdere Nederlandse records gehaald.
  • NMHC jongens B1 (hockey)
    In 2015 werden de jongens B1 landskampioen op het veld.
 
Sportinitiatiefprijs
 
Dit jaar wordt de sportinitiatiefprijs uitgereikt aan Talententeam Nijmegen-Noord. Dit is het nieuwste hardloopteam van Nijmegen. Het bijzondere aan dit team is dat de deelnemers uit Eritrea afkomstig zijn en een verblijfsvergunning hebben om in Nederland te wonen. De jonge jongens wonen in Lent. Dat ze talentvol zijn bewezen ze al door heel gemakkelijk mee te lopen op trainingen met hun trainer Jeroen van Gisbergen. In de eerst wedstrijd waaraan ze deelnamen liep Sami gelijk de snelste tijd in de categorie onder de 19 jaar.
 
Intussen lopen de jongeren op betere schoenen dankzij de Lopers Company en hopen zij in 2016 aan vele wedstrijden deel te nemen en te winnen. Het team bestaat uit tien jongens.

Dit bericht delen:

Advertenties