Nijmeegse skiester heeft als doel de Olympische Spelen 2018

Joris Leenders
28 november 2015
De Nijmeegse skiester op de halfpipe Isabelle Hanssen heeft als doel naar de Olympische Spelen 2018 te gaan. De crowdfundingsactie kan haar daarbij helpen.
Isabelle Hanssen woont in Nijmegen en is 21 jaar. In 2009 maakte ze kennis met het freestyle skiën en in 2012 met het onderdeel halfpipe. Ze werd meteen verliefd op het creatieve en speelse onderdeel halfpipe. In 2013 begon ze, na zichzelf intensief getraind te hebben, met het deelnemen aan wedstrijden. Hiermee behaalde ze de afgelopen jaren diverse successen.

Resultaten en wereldbekerwedstrijden

Enkele hoogtepunten van dit jaar waren haar winst in oktober 2015 op de USASA Rocky Mountains Series en haar 1e plaats op het Nederlands kampioenschap op de onderdelen Big Air en Slopestyle. Op de wereldranglijst neemt ze momenteel de 25e plaats in. Eerder heeft ze al eens 8e gestaan. Die 8e plek gaf haar het vertrouwen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSKiV), de nationale bond, en ze mocht gaan deelnemen aan wereldbekerwedstrijden. Ze is in totaal, op diverse onderdelen, al zes keer Nederlands kampioen geworden.

Olympische Spelen in 2018

Isabelle heeft voor de komende jaren een duidelijk doel voor ogen: ‘Ik wil heel graag naar de Olympische Spelen in 2018. Bij de Spelen van 2014 in Sochi werd dit onderdeel ingevoerd als Olympische sport, helaas voldeed ik toen nog niet aan de Nederlandse eisen. Wel voldeed ik aan de Internationale eisen maar de Nederlandse eisen zijn hoger omdat Nederland alleen sporters naar de Spelen wil uitzenden die kans maken op een medaille. Dat deed ik nog niet.’

De Olympische Spelen van 2018 vinden plaats in Pyeongchang, Zuid-Korea. Het onderdeel halfpipe wordt ook op die Spelen weer georganiseerd. ‘Ik hoop via mijn crowdfundingsactie genoeg bij elkaar te kunnen brengen om een trainer aan te kunnen stellen en het laatste sprongetje naar de absolute wereldtop te kunnen maken. Bij de wedstrijden die ik speel ben ik nu alleen terwijl deelnemers uit andere landen een trainer en andere faciliteiten achter zich hebben staan. Ik moet alles zelf regelen, dat is best lastig’, aldus de gedreven sportster.

Crowdfundingsactie

Freestyle skiën op de halfpipe heeft in Nederland geen status, er wordt dan ook geen geld beschikbaar gesteld voor sporters zoals Isabelle Hanssen. Er is ook geen skiteam voor dit onderdeel. ‘Omdat ik alles zelf moet regelen en betalen dacht ik de crowdfundingsactie op te zetten om financiële ondersteuning te realiseren. Dat maakt het voor mij mogelijk om de stap naar de absolute top te kunnen maken. Een trainer maakt het mogelijk om mijn runs en tricks naar een hoger niveau te tillen en mijn doel om deel te nemen aan de Olympische Spelen te realiseren,’ aldus Isabelle Hanssen. Momenteel heeft ze ongeveer de helft van haar streefbedrag, 5.000 euro, bij elkaar via haar crowdfundingsactie. De actie loopt tot het eind van 2015. ‘Ik hoop dat mensen mij willen ondersteunen in mijn doel!’ geeft de enthousiaste Isabelle aan.

Jonge 100

De Jonge 100 is een lijst van jongerennieuwssite Ondertussen met de 100 meest veelbelovende jongeren onder de 25 van Nederland. Isabelle werd genomineerd als veelbelovend talent in de categorie champions. Het zijn jongeren die het verschil kunnen maken. Gisteravond kreeg Dafne Schippers van de jury de eerste prijs in de categorie champions. ‘Helaas, maar niet zo heel erg om van zo iemand te verliezen,’ aldus Isabelle Hanssen.

Dit bericht delen:

Advertenties