Jonge kunstenaars gezocht voor kunstproject met jonge vluchtelingen

Van onze redactie
25 november 2015
In december 2015 starten New Arts Nijmegen en stichting ElanArt het project #Identity, waarin creatieve talenten samen met jonge vluchtelingen werken aan kunstproducties.
New Arts en ElanArt zoeken hiervoor jonge artistieke talenten. Kunstenaars, artiesten en performers uit alle denkbare kunstdisciplines zijn welkom. Met dit project willen New Arts en ElanArt onderzoeken welke aspecten van je identiteit voor iedereen hetzelfde zijn. #Identity wil uitdragen dat je overal ter wereld mag laten zien wie je bent.
 
Identiteit
 
Leidraad voor #Identity is het thema identiteit. Wat is je identiteit en hoe is die gevormd? Je familie en vrienden, je huis, je werk, je hobby’s: het zegt veel over jou. Wat gebeurt er met je identiteit als je dat allemaal achterlaat omdat je noodgedwongen moet vluchten? Wat blijft er van je identiteit over zonder je afkomst? Elk aspect van het begrip identiteit kan in dit project worden onderzocht en uitgewerkt tot kunstproductie. Zo geeft #Identity jonge vluchtelingen en jonge artistieke talenten een podium waar ze gehoord en gezien worden en waar ze op artistieke wijze hun visie op identiteit kunnen laten zien.
 
Inschrijven
 
Inschrijven kan tot donderdag 10 december. Op zondag 13 december is de eerste informatiemiddag. Daarna volgt de kennismaking met de asielzoekers. Vervolgens werken de talenten hun ideeën voor een project uit. Halverwege januari mogen zij hun ideeën ‘pitchen’ voor een groep jonge vluchtelingen en New Arts en ElanArt. Zij bepalen wie van de kunstenaars samen met een aantal vluchtelingen met zijn of haar idee aan de slag gaat. Het project zal resulteren in een tiental kunstproducties, die in de openbare ruimte en via de digitale weg wereldwijde exposure krijgen. Voor iedere kunstenaar is een budget van maximaal €1500,- beschikbaar.
 
New Arts Nijmegen en ElanArt
 
#Identity wordt georganiseerd door New Arts Nijmegen en ElanArt. New Arts Nijmegen is het jongerenplatform van De Lindenberg, waar urban arts en talentontwikkeling centraal staan. ElanArt ontwikkelt sociaal-artistieke projecten met als doelstelling de sociale cohesie in de samenleving te bevorderen. New Arts Nijmegen en stichting ElanArt werken voor dit project samen met asielzoekerscentra in Nijmegen en omstreken. Daarbij wordt het project financieel ondersteund door Stichting Kinderpostzegels Nederland, Gemeente Nijmegen, Rabobank Coöperatiefonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.
 
Ben jij een jong artistiek talent, heb je affiniteit met het thema identiteit en wil je aan de slag met jonge vluchtelingen? Schrijf je dan in vóór 10 december via newarts@delindenberg.com.

Dit bericht delen:

Advertenties