Sint Maartenskliniek genomineerd voor 'Meest patiëntvriendelijke kliniek' van Nederland

Van onze redactie
25 november 2015
De Sint Maartenskliniek is één van de vijf klinieken die zijn genomineerd voor de titel 'Meest patiëntvriendelijke kliniek'. Op woensdag 9 december aanstaande wordt bekend wie de winnaar is.
Deze publieksprijs is een initiatief van ZorgkaartNederland.nl, de grootste waarderingssite voor de zorg. De waarderingen van patiënten op zorgkaartnederland.nl vormen de basis voor de uitslag.

De vijf genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):
- Alexander Monro Ziekenhuis - Borstkankerziekenhuis, Bilthoven
- Andros Mannenkliniek, Arnhem
- DC Klinieken, Almere
- Sint Maartenskliniek, Nijmegen
- Zuidoost Kliniek polikliniek voor gynaecologie, Amsterdam

Op basis van patiënten oordeel

Om de patiëntvriendelijkheid van de klinieken te beoordelen is gebruik gemaakt van de waarderingen op ZorgkaartNederland. Alle klinieken in Nederland met meer dan 30 waarderingen sinds 15 november 2013 zijn meegenomen in de beoordeling. Hierbij tellen ook de waarderingen per specialist mee. Op basis hiervan is de top vijf samengesteld. De uitslag wordt vastgesteld in samenwerking met onderzoeksbureau SAMR. Met een waardering op ZorgkaartNederland.nl meten we de patiëntvriendelijkheid op verschillende componenten, onder andere: de informatievoorziening, de bejegening, de behandeling en de accommodatie.

Uitreiking

Naast de prijs voor de meest patiëntvriendelijke kliniek is er ook een prijs voor het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis, het meest cliëntvriendelijke verpleeg-/verzorgingshuis en de zorgverlener van 2015. De prijzen worden woensdag 9 december uitgereikt door Gerdi Verbeet, voorzitter van de raad van toezicht van Patiënten federatie NPCF en Dianda Veldman, directeur-bestuurder van patiënten federatie NPCF. Dit gebeurt tijdens het event 'Kent u de wensen van uw patiënt?' van ZorgkaartNederland in Fort Voordorp in Groenekan (Utrecht).

Meer informatie over Zorgkaart Nederland en de nominaties in de andere categorieën vindt u op de website van Zorgkaart Nederland.
 

Dit bericht delen:

Advertenties