Wethouder opent auto-oplaadpunt op bedrijventerrein

Van onze redactie
8 oktober 2015
Morgen, op de Dag van de duurzaamheid, opent wethouder Harriët Tiemens om 10.30 uur de zonnefarm van Bedrijventerreinen Nijmegen Zuid (BNZ). Met de realisatie van deze zonnefarm zet de vereniging van BNZ een belangrijke stap naar een meer duurzame toekomst van het bedrijventerrein. De zonnefarm is tot stand gekomen in het kader van het project SWADT: Samen Werken Aan Duurzame Toekomst, een initiatief van BNZ voor, door en met Nijmeegse ondernemers.
De zonnefarm is een combinatie van zonnepanelen en laadpalen. Overdag leveren de zonnepanelen de stroom aan de laadpalen voor elektrische auto’s. Als er geen afname is van de stroom via de laadpalen, wordt de stroom terug geleverd aan het Nijmeegse energiebedrijven Huismerk Energie en De Groene Stroomfabriek.
 
Gratis zonnestroom
 
De leden van BNZ kunnen tijdens kantooruren gratis gebruik maken van deze zonnestroom om hun elektrische auto op te laden. De geplaatste laadpalen hebben de hoogste capaciteit in de regio Nijmegen, waardoor het opladen weinig tijd in beslag neemt. Tegelijkertijd is de zonnefarm met laadpalen een proeftuin voor Huismerk Energie en De Groene Stroomfabriek voor verdere innovatie op het gebied van duurzaamheid. Zo zullen zogenoemde ‘slimme’ laadpalen in de praktijk worden getest en worden er op dit moment samen met de HAN voorbereidingen getroffen om ook opslag en accutechniek voor kantoren te ontwikkelen.
 
Bij gebleken succes wil De Groene Stroomfabriek dit concept uitrollen op meer bedrijventerreinen. De onlangs gewijzigde fiscale wetgeving maakt het voor ondernemers aantrekkelijk om samen met andere partijen duurzaam te ondernemen. Op basis van dergelijke samenwerkingsverbanden wordt een impuls gegeven aan duurzame innovatie.
 

Dit bericht delen:

Advertenties