Vrienden van de Vierdaagse zetten vrijwilligers in het zonnetje

Denise Eigenbrood
27 augustus 2015
Al 99 jaar lang zorgen talloze vrijwilligers ervoor dat de Vierdaagse een daverend succes is. Stichting DE 4DAAGSE is een vrijwilligersorganisatie, voorafgaand en tijdens de Vierdaagse zijn er ruim 300 vrijwilligers actief. Om al deze mensen eens in het zonnetje te zetten is Stichting Vrienden Van De Vierdaagse opgericht. Het doel van deze stichting is om in 2016, na de 100ste Vierdaagse, alle vrijwilligers een bijzonder cadeau te geven in de vorm van een spetterend feest.
Het idee voor de stichting komt van de Nijmeegse Floor van Sambeek. Toen zij in 2014 tijdens de Vierdaagse mensen geld zag inzamelen voor de Vriendenloterij, besefte ze dat ze graag iets terug wilde doen voor alle vrijwilligers die er elk jaar samen weer voor zorgen dat de Vierdaagse zo'n groot succes is. Om dit te bewerkstelligen is op haar initiatief begin juli Stichting Vrienden Van De Vierdaagse opgericht. De stichting bestaat uit vijf bestuursleden met ieder een eigen expertise.

Geld inzamelen

'We willen voor alle vrijwilligers een groot feest gaan organiseren op een typisch Nijmeegse locatie. Met hapjes, drankjes en vooral veel gezelligheid. Om dit te realiseren gaan we proberen donaties op te halen bij Vierdaagse liefhebbers, bedrijven en Nijmegenaren', aldus Pascal Ninaber die binnen de stichting verantwoordelijk is voor de communicatie en marketing, 'We hebben een plan gemaakt waarbij we een groot deel van het bedrag inzamelen door middel van een hoofdsponsor en vijf subsponsoren. Dit plan hopen we te laten slagen door hen actief te benaderen en bedrijven te gaan bezoeken. De rest van het bedrag willen we inzamelen via de inwoners van Nijmegen en omstreken. Nijmegenaren kunnen dan een vrijwilliger sponsoren, op die manier zal het feest betaald worden voor de vrijwilliger. In een later stadium gaan we ook aan crowdfunding doen.'  Hiermee hoopt de stichting in totaal 300.000 Euro op te halen. 'Wij vinden het erg belangrijk dat de vrijwilligers in het zonnetje worden gezet, zeker met de 100ste Vierdaagse. Zonder hen is dit evenement niet mogelijk. Wij zijn trots op Nijmegen en de Vierdaagse en dus ook op de vrijwilligers die dit geweldige evenement mogelijk weten te maken.'

De website van de stichting gaat in oktober online. Neem voor meer informatie een kijkje op de Facebookpagina van Stichting Vrienden van de Vierdaagse.

Dit bericht delen:

Advertenties