Ouders bewonderen bouwwerken Sjano Neerbosch Oost

Van onze redactie
26 augustus 2015
Elke zomer wordt in de laatste week van de zomervakantie van het basisonderwijs in Neerbosch Oost aan de Banjostraat een bouwdorp georganiseerd. Kinderen en jongeren tussen de 4 en 12 jaar kunnen zich 6 dagen lang van 's ochtends vroeg tot laat in de middag vermaken met het bouwen van hutten. Vanmiddag vond in het bouwdorp de oudermiddag plaats, ouders van kinderen die de afgelopen dagen volop hebben gebouwd waren aanwezig om de bouwwerken van de kinderen te bewonderen.
Het thema van dit jaar is 'In de ruimte'. De kinderen hebben deze week hun eigen ruimteschepen gemaakt zodat ze op ontdekkingsreis konden gaan naar de sterren en nieuwe planeten. In de knutselhut maakten ze dingen voor hun zelfgebouwde ruimteschip. Tijdens het harde werk worden de jonge huttenbouwers voorzien van limonade en lekkere hapjes zoals pannenkoeken en broodjes knakworst. Daarnaast zijn er verschillende andere activiteiten georganiseerd, variërend van film kijken tot pottenbakken. Ook is er een luchtkussen, een playbackshow en de kinderen kunnen vissen en verfcentrifugeren. Het bouwdorp begon dit jaar op zaterdag 22 augustus en eindigt morgenmiddag.

Stichting Sjano
 
De bouwweek is georganiseerd door Sjano. Deze stichting organiseert allerlei activiteiten voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar in de wijk Neerbosch-Oost. De stichting bestaat uit ongeveer 60 vrijwilligers variërend in de leeftijd van 16 tot 70 jaar. Zij organiseren onder andere elke woensdagmiddag in het wijkcentrum De Schalmei een creatieve middag. Daarnaast organiseren ze, naast het bouwdorp, ook grote activiteiten tijdens Halloween, Sinterklaas, kerst en carnaval. 
 
Kijk op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.

Dit bericht delen:

Advertenties