Breed detacheert medewerkers bij schoonmaakbedrijf

Van onze redactie
28 juli 2015
36 schoonmaakmedewerkers van Breed worden gedetacheerd bij Asito. Vorige week woensdag ondertekenden beide organisaties de samenwerkingsovereenkomst.In februari werden 8 medewerkers, die de panden schoonmaken van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, al gedetacheerd bij dit schoonmaakbedrijf. De 28 medewerkers die nu voor Asito gaan werken, maken gemeentelijke panden schoon in Groesbeek, Druten, Wijchen en Beuningen.
De schoonmaakmedewerkers blijven op dezelfde locaties werkzaam. Dennis Wassink, vestigingsmanager van Asito Nijmegen, licht toe: ‘Bij Asito werken we graag samen met verschillende mensen, zoals ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn erg tevreden over de samenwerking met de medewerkers van Breed. Ze zijn goed opgeleid, gemotiveerd, loyaal en passen goed in het team van Asito.’
 
Begeleiding
 
De gedetacheerde medewerkers krijgen vanuit Breed begeleiding van een werkcoach en ze hebben allemaal een consulent die ze begeleidt in hun ontwikkeling. Asito zorgt voor aansturing op de werkplek. Op deze manier zorgen Breed en Asito gezamenlijk voor een volwaardige en duurzame werkplek voor deze medewerkers.
 
Ideale samenwerkingspartner

Asito is een grote landelijke schoonmaakorganisatie die ook regionaal sterk vertegenwoordigd is met onder andere een vestiging in Nijmegen. Asito legt zich actief toe op samenwerking met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en is daarmee een ideale samenwerkingspartner voor Breed. Charles Vinke, algemeen directeur Asito licht toe: ‘Samenwerkingen als deze tekenen onze beider toekomst. Diversiteit, op allerlei manieren, onderstreept de menselijke maat die wij hanteren. Door het hele bedrijf, in het hele land en uiteraard ook binnen deze samenwerking.’
 
AFAC volgt in najaar

De schoonmaaktak is het één na laatste leerwerkbedrijf van Breed dat wordt omgebouwd naar een groepsdetachering. In het najaar van 2015 volgt de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC). De fietsenmakers en toezichthouders worden dan ook gedetacheerd. Door het afstoten van de leerwerkbedrijven kan Breed zich volledig richten op de bemiddeling en begeleiding van de medewerkers. Zo krijgen de klanten een professionelere en meer gespecialiseerde dienstverlening.
 
Foto: Charles Vinke (l), algemeen directeur Asito en Henri Koerhuis, directeur Breed.
 

Dit bericht delen:

Advertenties