'Costa del Waal' rotzooi weer opgeruimd

Van onze redactie
27 juli 2015
Vorig jaar waren de Waalstranden een ravage na zeven dagen Vierdaagsefeesten. Het voetgangersbruggetje de Ooypoort onder de oude Waalbrug was net geplaatst en feestvierders hadden massaal de stranden ontdekt als 'place to be'. Ze lieten hun troep achter. De rotzooi was aanleiding voor pelgrimsroute Walk of Wisdom om Actie Schone Waal in te roepen.
Inmiddels is meer dan 55 keer opgeruimd via de opruimkalender of met teams van bedrijven en organisaties. Hoewel de moed soms in de schoenen zakt, komen er toch steeds weer mensen helpen zodat de stranden schoon blijven. Gisteren, na afloop van de Vierdaagsefeesten, werd nog door een team van Stichting Animal Friends Europe (S.A.F.E) opgeruimd. Zij zetten zich in voor dierenopvang in Spanje en Servië.
                             
Anonieme vrijwilliger
 
De stranden worden verder iedere ochtend opgeruimd door een mannelijke vrijwilliger die anoniem wil blijven in samenwerking met Dar en de wijkveger. Ook andere mensen ruimen geregeld spontaan op, waaronder Bart Kouwenberg die de foto maakte van het Konikpaard om te laten zien hoe schitterend het gebied is.
 
Mentaliteitsverandering moet nog komen
 
Een van de mooiste stukjes Nijmegen liggen er nu weer fraai bij voor de dieren en de mensen. Een mooie samenwerking tussen vrijwilligers, al dan niet georganiseerd, en de Dar, Staatsbosbeheer, Hotel Courage waar de opruimmaterialen staan en de gemeente, die recent een vuilnisbak plaatste. Het wachten is nu nog op een mentaliteitsomslag bij de velen die de troep achterlaten.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties