Held Daan vergaart 600 euro voor Stichting Paardenopvang Achterhoek

Joris Leenders
27 juli 2015
De 14-jarige Daan Winkel en zijn moeder Ingrid liepen afgelopen week de Vierdaagse. 15 juli jongstleden wonnen ze de loting voor de Helden Speld op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen. De Helden Speld symboliseert het doel dat de wandelaar zichzelf gesteld heeft tijdens de Vierdaagse. Het motto van de speld is dan ook 'be the hero of your own story'. Voor de een is dat het lopen van Vierdaagse op zichzelf, voor de ander het lopen van de Vierdaagse ten gunste van een goed doel. Daan en Ingrid liepen voor het goede doel, voor de Stichting Paardenopvang Achterhoek.
De Nijmeegse Daan is paardenliefhebber en wilde graag geld inzamelen voor de Stichting Paardenopvang Achterhoek. Het doel van de stichting is het opvangen van sportpaarden met blessures, van verwaarloosde en/of mishandelde paarden en het herplaatsen van paarden. De stichting kan haar diensten verlenen en continueren op basis van het geld dat sponsoren schenken. Sinds een jaar of vier bezoekt Daan elke maand de Stichting in Harreveld.
 
600 euro bij elkaar gewandeld
 
Samen met zijn moeder Ingrid ging Daan vol goede moed, de Helden Speld dragend, van start op de 30 kilometer afstand. Aan de eerste dag begonnen ze fit en fris. De tweede dag was de zwaarste dag van de Vierdaagse. Die ene blaar die Daan kreeg bleek echter geen obstakel om ook de derde en vierde dag uit te lopen. Vrijdag, de dag van de intocht, had Daan 600 euro aan sponsorgeld  bij elkaar gewandeld. Het vergaarde sponsorbedrag  voor Stichting Paardenopvang Achterhoek maakt Daan erg trots, en maakt van hem, naast het uitlopen van de Vierdaagse, ook een echte held. Daan kan de Helden Speld vol trots dragen.

Dit bericht delen:

Advertenties