Special Olympics: 'Je wint al als je meedoet'

Van onze redactie
27 juni 2015
De Special Olympics Regionale Spelen, een opwarmer voor de Nationale Spelen 2016, vonden vandaag plaats in Nijmegen en Wijchen. Op dit eendaagse sporttoernooi gingen 450 sporters met een verstandelijke beperking de strijd met elkaar aan. Vandaag werden de sporten voetbal, tennis, atletiek, paardrijden en zwemmen beoefend.
‘Je wint al als je meedoet’. Dat is de slogan van Special Olympics 2016. Sporters strijden om goud, zilver en brons. Maar ook alle andere prestaties worden beloond met een prijs. Belangrijk onderdeel voor de sporters is de openingsceremonie bij sportcomplex Woezik in Wijchen, die begeleid werd door Special Olympics ambassadeur Jochem van Gelder. Om 8.45 uur kwamen de sporters het veld op voor een ererondje, waarna de vlag gehesen werd, de eed afgelegd en de vlam ontstoken.

Erica Terpstra sportfondsenbad

Na de officiële opening op sportcomplex Woezik in Wijchen kon het sporten beginnen. Ook in Nijmegen werd er volop gesport. Zo werd er tennis gespeeld bij TC Nijmegen-Quick en atleten konden terecht bij Nijmegen Atletiek, waar ze werden aangemoedigd door Susan Kuijken. De olympiër, vorige maand nog winnaar van de 800 meter op diezelfde atletiekbaan, was er om de deelnemers tips en adviezen te geven en hen een hart onder de riem te steken. De zwemmers namen om 13.00 uur hun eerste duik in het Erica Terpstra sportfondsenbad. Voorafgaand lieten zij, samen met de Nijmeegse wethouder Renske Helmer, ballonnen op om dit zwemtoernooi feestelijk te openen.

Kijk op onze Facebookpagina voor een fotoverslag van de sporters in het Erica Terpstra sportfondsenbad.

Dit bericht delen:

Advertenties