Column Ed Hendriks 'ArmeBanden'

Van onze redactie
27 juli 2015
Er kan inmiddels geconcludeerd worden dat de Nijmeegse Vierdaagse(feesten) 2015, een succes zijn geworden. Record aantal bezoekers, weinig uitvallers, geen problemen. Bijna geen problemen. Of het zou armbandjes-gate moeten zijn.
Ging niet helemaal lekker met de polsbandjes van Chinese kwaliteit. Haperende barcodes op loslatende armbandjes. Terwijl marsleider Johan het losmaken zwaarder zou bestraffen dan een Valkenburgse hoereerder met kinderwens. Na een uurtje of zes door het Rijk van Nijmegen geslenterd te hebben, voelt 1,5 uur wachten op 't uitchecken hetzelfde als 4 meter voor een Koerdische bunker de overvliegende Syrische Sukhoi's statisch bestuderen. En aan het eind van die wachtrij bleek mevrouw Peeters meneer Anker te zijn geworden of andersom.
 
Armbandjes. Vroeger een privilege voor de feminiene helft. Het aantal nam de afgelopen tijd bij de andere helft al zienderogen toe, maar bij terugkomst vanuit de zonnige bestemmingen is het drukker dan ooit rond de mannenpols. De gene is onder invloed van de Spaanse, Turkse of Griekse zon weggesmolten. Koopje van een Cartier-Bvlgari-Dior-afrikaan die op het strand al 6 dagen voorlangs was gelopen.
Immers, van NPO1 tot SBS 9, elke onderscheidende mannelijke BN-er draagt minimaal 2 armbanden aan de andere kant van zijn Tag Heuer, Rolex of Omega. Dus waarom de door zichzelf tot creatieveling gepromoveerde zzp-er niet?
Doorgeslagen mannenemancipatie. Waren het voorheen alleen nog robuuste tankrupsbanden om het mannelijk te houden, nu mag alles. Edelstenen gecombineerd met verweerd leer, rafelige touw aan dobbelstenen, gedroogde navelstrengen met Pandorabedels.
 
Dan zijn er ook nog de voor het goede doel aangeschafte vuilniszakafsluiters in neonkleur. Wel kopen, niet dragen: de echte weldoener hoeft zijn omgeving niet te overtuigen van zijn filantropische inslag middels een opvallend bandje. Behalve dan die gele van Lance Armstrong. Uit sympathie voor de Jellinek-kliniek.
Voor de jonge vaders met de zogenaamde gevlochten loombandjes: 'suf' is een synoniem voor 'loom'. Schattig om 17.15 uur tussen die andere dragers bij de afhaalcrèche, maar zeker niet in de voorafgaande 8 uur op het kantoor.
 
Voor elke andere musculaire armbanddrager: doe maar niet. Ook niet met polsbandjes die wel na 200 km wandelen zijn blijven zitten..
 
ED

Ed Hendriks makelt, schildert, taxeert, kookt, adviseert, schrijft, eet, drinkt en ouwehoert in de Benedenstad, maar niet perse in die volgorde.

Dit bericht delen:

Advertenties