Kinderen en volwassenen bouwen 'levende windmolen' in Nijmegen-West

Van onze redactie
29 mei 2015
Vanochtend hebben ongeveer 250 kinderen en volwassenen een 'levende windmolen' gebouwd bij basisschool de Wieken in Nijmegen-West. De actie was een inititiatief van coöperatie WindpowerNijmegen, de Gelderse Natuur en Milieufederatie, basisschool IKC de Wieken en de gemeente Nijmegen. Het geheel is gefilmd voor een documentaire over duurzaam Nijmegen.
Vanochtend gingen kinderen uit de bovenbouw van basisschool De Wieken op het schoolplein in de vorm van vier wieken rondom een as staan. Andere kinderen vormden vervolgens de mast. Nog meer kinderen en volwassenen die deelnamen vormden een grote cirkel om de windmolen heen. Vervolgens gingen de wieken draaien, oftewel de wieken-kinderen gingen lopen, stap voor stap op het ritme van tien jeugdige djembé-spelers. Eerst voorzichtig en uiteindelijk steeds trefzekerder, door de mast heen en de wieken op vaste afstand van elkaar.
European Green Capital Award
Zowel het vormen van de levende windmolen als het draaien van de wieken is gefilmd. De mooiste beelden worden gebruikt voor een korte film over Nijmegen als groene stad met heel veel duurzame initiatieven. De film wordt op 17 juni in Bristol (Engeland) vertoont aan de jury van de ‘European Green Capital Award’, waarvoor Nijmegen één van de vier genomineerden is. Als Nijmegen wint mag het zich in 2017 een jaar lang groene hoofdstad noemen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties