Leerlingen Mondial College kaal voor kanker VIDEO

Van onze redactie
29 mei 2015
Gistermiddag hebben 90 leerlingen, oud-leerlingen en personeelsleden van het Mondial College zich kaal laten scheren door 12 kappers uit het hele land. Eén meisje liet zich, net als de jongens, helemaal kaal scheren. Zij halen hiermee ruim 19.000 euro op voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Ieder had zijn eigen persoonlijke verhaal of motivatie om deel te nemen aan deze actie. Daarnaast lieten circa 10 meisjes 30 centimeter van hun haar afhalen. Dat haar zal worden gedoneerd aan Stichting Haarwensen en zal worden gebruikt voor pruiken voor chemopatiënten.

De eerste editie van 'Kaal voor Kanker' in juni 2012 was indrukwekkend en succesvol. Niet alleen door het hoge sponsorbedrag maar vooral omdat de actie de ziekte kanker bespreekbaar(der) maakte en daardoor de maatschappelijk betrokkenheid van de school een hartverwarmende boost gaf. Hoewel het nooit de bedoeling was er een vervolg aan te geven, is dat toch gebeurd omdat een zeer betrokken leerling van de school, Koen Smits, daarom vroeg en hij een rol is gaan vervullen als medeorganisator.
Statement
Alle kale kinderen bij elkaar leverde een confronterend beeld op, dat door hen gezien mag worden als het statement: ‘Kaal is alleen maar kaal, vooral als je er vrijwillig voor kiest.’
 

Dit bericht delen:

Advertenties