Column Janus van Traa 'Feestneus op groene kansel'

Van onze redactie
29 mei 2015
Groen, groener, groenste. De vreemdste capriolen kom je tegen om zo groen mogelijk te zijn. Vooral te Nijmegen is het een biologisch stokpaardje van meer dan louter links gedraaide kabouters. Nijmegen wil hoe dan ook die eerder gemiste Green Capital Award binnenslepen en dan is weinig te gek. En de stad weet vanwege noeste wandelmarsen dat willen gelijk staat aan kunnen. Europa's groenste.
In het koor van duurzame zendelingen heeft zich nu ook de Vierdaagse gemeld. Power Walking. Middels enkelbandjes en een app zou de wandelaar energie op moeten wekken. Heremejee. Voordat je het goed en wel beseft gaat het lokale baltsen rond Mariken gepaard met onbespoten rimram. Biomassa die wordt ingezet voor klimaatvriendelijk gedoe. Zoiets.
Ik had het nog niet bedacht of ook de feestneuzen van de 4D-feesten beklommen de groene kansel. Lees even mee in hun persbericht: “Om de laadpunten tijdens de feesten te voorzien van energie, moet er gedanst worden op de speciale locaties. Dit maakt de cirkel rond en zo is deze energieketen een sluitend geheel.” Om te nuilen hoef je niets te bedenken. Ik voel me een groentje.
 
Janus van Traa
 

Dit bericht delen:

Advertenties