School voor special onderwijs Kristallis wint sportprijs

Van onze redactie
20 mei 2015
Vandaag hebben Lori Peeters en Nathan Robben, twee docenten van de school Kristallis, door de Gelderse Sport Federatie (GSF) een prijs uitgereikt gekregen voor 'de leukste sportieve video'. In de video is te zien hoe zij in 5 minuten honderden keren touwtje springen, waarbij gymleraar Nathan Robben het indrukwekkende aantal van 671 sprongen maakt. In de aula van de middelbare school ontvingen zij uit de handen van GSF directrice Tjienta van Pelt een beker en een prijzenpakket ter waarde van 250 euro.
Ieder jaar in aanloop naar de Nationale Sportweek zoekt de GSF door middel van een wedstrijd de fitste leerkrachten van Gelderland. Dit jaar deed een recordaantal van ruim 300 leerkrachten mee aan deze sportieve competitie.  Alle basisscholen kregen dit jaar een deelnamepakket om mee te doen, waarbij de opdracht dit jaar was zo vaak mogelijk touwtjepringen in vijf minuten. 
Unieke video
Kristalis is een school voor speciaal onderwijs dat officieel onder de wet primair onderwijs valt, maar waar jongeren onderwijs volgen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Zodoende kreeg ook locatie H400 van Kristallis een deelnemerspakket opgestuurd. De twee docenten gingen hier enthousiast mee aan de slag, maar werden doordat Kristallis geen basisschool is na het insturen van de video uitgesloten van deelname. GSF was echter zo verrast door het leuke filmpje en het enthousiasme van de docenten, dat zij besloten alsnog een prijs uit te reiken voor de recordpoging en de unieke video. Ook besloten zij deze prijs voortaan jaarlijks uit te reiken.  

 

Dit bericht delen:

Advertenties