Huurteams bespaart huurders ruim kwart miljoen euro

Van onze redactie
2 april 2015
In 2014 heeft Stichting Huurteams Nijmegen 425 huurders geholpen bij huur gerelateerde problematiek. In totaal heeft dat een huurbesparing van ‚€ 262.000,- opgeleverd. Dit blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaarverslag van de stichting.
60 procedures gestart
Huurteams Nijmegen staat huurders bij die een te hoge huurprijs betalen, die onverklaarbare servicekosten moeten betalen, kampen met onderhoudsproblemen of een ander geschil met hun verhuurder hebben. Door bemiddeling van Huurteams Nijmegen kan een geschil worden opgelost zonder tijdrovende juridische procedures. Lukt het niet om tot een bevredigend resultaat te komen, dan staat Huurteams Nijmegen de huurder bij in het proces bij de Huurcommissie. In 2014 heeft Huurteams Nijmegen 60 keer namens huurders een procedure gestart bij de Huurcommissie.
Wettelijke maxima
Pepijn Eymaal, voorzitter van Huurteams Nijmegen, licht toe: “Een besparing van €262.000,- geeft aan dat particuliere verhuurders zich niet aan de wettelijke maxima houden. Het is een schandalig hoog bedrag, dat door de inzet van Huurteams Nijmegen gelukkig terugvloeit naar huurders die het ten onrechte hebben betaald.”
Gemeentelijke subsidie
Huurteams Nijmegen was voor haar werkzaamheden in 2014 afhankelijk van een gemeentelijke subsidie van € 31.250,-. Onnodige procedures, die voor de maatschappij ook kostbaar zijn, worden voorkomen door de bemiddeling en de advisering van Huurteams Nijmegen.
Incassowerkzaamheden
In 2015 zal Huurteams Nijmegen zich blijven focussen op het bijstaan van huurders. Daartoe zal de dienstverlening zelfs worden uitgebreid naar incassowerkzaamheden. Eymaal: “Na een uitspraak van de Huurcommissie blijken sommige verhuurders niet bereid om de te veel betaalde huur terug te betalen. Dan rest enkel een incassoprocedure met uiteindelijk een gang naar de kantonrechter.”
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties