Burgemeester Dales prijs uitgereikt aan Piet Muller en Saïd Bouharrou

Van onze redactie
30 januari 2015
Vanavond is de burgemeester Dalesprijs uitgereikt aan Piet Muller en Saïd Bouharrou. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Nijmegenaren die zich uitzonderlijk hebben ingezet tegen discriminatie of racisme. Dit is al de achttiende editie van het door het COC georganiseerde evenement. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst geven vooraanstaande personen hun visie over discriminatie.
Aan het begin van de bijeenkomst in het stadhuis werd de Burgemeester Dales Lezing gegeven door schrijver en journalist Abdelkader Benali. Piet Muller, actief voor de Raad van Levensbeschouwing en Religie Nijmegen, en Saïd Bouharrou, bestuurslid van de Al Moslimin Moskee in Nijmegen, hebben de prijs gewonnen naar aanleiding van hun gezamenlijke actie tegen discriminatie. De prijs bestaat uit een oorkonde en 500 euro. Op 18 december organiseerden zij een bijeenkomst waar een gezamenlijke vredesverklaring door verschillende religies werd getekend. De bijeenkomst werd georganiseerd naar aanleiding van de groeiende moslim- en jodenhaat als gevolg van conflicten in Syrië, Gaza en Irak.
De avond werd afgesloten met een optreden van Lea, winnares van het Gelderse singer-songwriter festival van 2004. Hierna was er nog een afsluitende borrel met een projectpresentatie van Pride Photo Nijmegen met als thema gender en seksuele diversiteit.
 
 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties