Hatertse huisarts Wim van Beurden krijgt koninklijke onderscheiding

Van onze redactie
30 oktober 2014
Voor zijn grote verdiensten voor de patiëntenzorg is de Nijmeegse huisarts Wim van Beurden vanmiddag in De Vereeniging benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens het symposium ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen (CHN) en 5-jarig bestaan van de Organisatie voor Chronische Eerstelijnszorg (OCE).
De 60-jarige heer Van Beurden is in 1990 begonnen als huisarts in de wijk Hatert. Hij is een sociaal betrokken arts die altijd klaar staat voor zijn patiënten, in het bijzonder voor ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten. Hij stond aan de basis van de visie dat de huisarts bij uitstek de persoon is die de integrale zorg in de eerste lijn voor de (chronische) patiënt kan en moet organiseren.
Stuwende kracht
De heer Van Beurden is de stuwende kracht geweest achter het realiseren van het wijkgezondheidscentrum De Hatertse Hoed. Op zijn initiatief werd de Praktijk Ondersteuning Huisartsen-GGZ gekoppeld aan het Sociaal Wijkteam in Hatert.
Ook speelde hij een stimulerende rol als bestuurder van de huisartsenkring bij de omvorming van de Coöperatieve Huisartsendienst Nijmegen in de Coöperatie voor Integrale Huisartsenzorg Nijmegen (CIHN). Tevens is hij een van de initiatiefnemers en bestuurslid van de Organisatie voor Chronische Eerstelijnszorg (OCE). Zijn maatschappelijke inzet voor goede en doelmatige eerstelijnszorg op lokaal, regionaal en landelijk niveau is van onschatbare waarde.

Dit bericht delen:

Advertenties