Tips en gadgets op de Lokale Energiemarkt

Van onze redactie
23 juni 2014
Tijdens de energiemarkt aanstaande zondag op het Mariënburgplein, geven lokale en regionale aanbieders advies over hoe energie bespaard en duurzaam opgewekt kan worden. Bijvoorbeeld door windmolens, zonnepanelen, zonneboilers en aan dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.
Veel energie die dagelijks wordt gebruikt kan worden bespaard. Om samen een duurzame stad te creëren organiseren Bas Wieringa, specialist in duurzaamheid, NovioVolta, een lokaal Nijmeegs energiecollectief, en de gemeente Nijmegen met het Power2Nijmegen project, een inspiratiemarkt.
Win een gadget
Voorafgaand en tijdens de energiemarkt zijn er diverse duurzame gadgets te winnen zoals o.a. een aantal WakaWaka lampen. Een WakaWaka lamp is een oplader op zonne-energie met een  LED licht en de capaciteit om smartphones of tablet mee op te laden. Maar het sympathiekste aspect van de lamp is dat van de opbrengst het licht in arme delen van de wereld wordt verspreid. Onder het motto 'buy one, give one' wordt voor elke verkochte lamp er een  gedoneerd aan een goed doel.
Wat moet je doen?
Maak een foto van een duurzaam object of project in de omgeving van Nijmegen en plaats hiervan een foto op Facebook. Wie er tijdens de energiemarkt met het beste duurzame idee komt voor de gemeente Nijmegen maakt ook kans op een WakaWaka.
Kinderen kunnen die dag een kleurplaat inkleuren, of op de energiemarkt een kleurplaat inleveren, maken weer kans op andere mooie prijzen. Voor de kinderen zijn er ook diverse spelletjes te doen en staat er een springkussen.
Meer informatie
Voor meer informatie over deelname of algemene informatie:
Bas Wieringa, BBCC Advies 0487-542505 of Hans Verhoeff, Energie corporatie NovioVolta 06-54705414

Lokale duurzaamheidsmarkt:
Zondag 29 juni van 12.00 tot 17.00 uur op het Mariënburgplein.

 





 

Dit bericht delen:

Advertenties