Klaprozen ingezaaid bij de Oversteek als herinnering aan Market Garden

Van onze redactie
29 mei 2014
De klaproos wordt gebruikt als teken van herinnering aan gevallen soldaten. In eerste instantie alleen voor de slachtoffers van de eerste wereldoorlog maar tegenwoordig worden alle gevallen soldaten hiermee herdacht.
Initiatiefnemers Bert Eikelenboom, van Liberation Tour, en Geert Elemans, van Groene Steden, proberen jongeren te betrekken bij de herinneringen van 1944 en de 70e verjaardag van Market Garden.
2014 is een bijzonder jaar. 100 jaar geleden begon de eerste wereldoorlog, 75 jaar geleden de tweede wereldoorlog en 70 jaar geleden werd een gedeelte van Nederland, waaronder Nijmegen en omgeving, bevrijd van de bezetters. Om hier bij stil te staan wordt dit in Nijmegen zichtbaar gemaakt door het inzaaien van klaprozen. Vanmiddag hebben verschillende mensen 1 kilo klaprooszaadjes ingezaaid op het veld naast de nieuwe stadsbrug De Oversteek.
Basisscholen zaaien
Twee weken geleden werden in Groesbeek al akkerranden in gezaaid. Op 18 en 19 mei hebben alle basisscholen in Alverna, Wijchen, Beuningen en Weurt klaprooszaadjes gekregen om in te zaaien in akker- , stads- , dijk- en bermranden of gewoon in de schooltuin. Met de klaproos wordt het symbool van de gevallen soldaten door de jeugd zichtbaar gemaakt.
En de klaproos draagt natuurlijk ook bij aan biodiversiteit, een bloemrijker stadslandschap en natuur en een betere leefomgeving voor bijen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties