Agenten gewond en meerdere arrestaties bij ontruiming kraakpand

Van onze redactie
28 april 2014
Gisteravond werd in de 2e Walstraat een pand gekraakt en direct weer ontruimd door de politie. Hierbij raakten meerdere agenten gewond en werden meerdere personen aangehouden.
Omstreeks 21.45 uur werden bij de kraakactie 10 personen aangehouden. De politie was gebeld dat er mogelijk een pand aan de Tweede Walstraat zou worden gekraakt. Diverse eenheden gingen ter plaatse. De politie verzocht de krakers om op vrijwillige basis het pand te verlaten maar daar werd geen gehoor aan gegeven.
Vervolgens werden er acht krakers door het verbreken van een deur in het pand aangehouden. Buiten het pand werd een verdachte aangehouden die op de uitkijk stond en zich niet kon legitimeren.
In het pand, tegenover de bioscoop, zat een ooit een hennepkwekerij. Na de ontruiming van de kwekerij is het pand al gekraakt geweest. Daarna is er antikraak in het pand gekomen en dit was tot gisteravond ook het geval.
Bij de ontruiming kreeg een politieagent een klap met een fietspomp. Daarbij raakte hij gewond aan zijn schouder. Drie andere agenten raakten lichtgewond. De politie moest het publiek op afstand houden om de krakers te kunnen aanhouden.
Om geen last te hebben van het doorgaande verkeer werd tijdelijk aan het begin van de Tweede Walstraat een politieauto op de weg geparkeerd. Daarvan werden twee banden lek gestoken. De dader werd aangehouden.
Alle verdachten zitten vast en de politie heeft de zaak in onderzoek. De personalia van de verdachten zijn nog niet bekend. Zij worden verdacht van overtreding van artikel 138a van het Wetboek van Strafrecht, vernieling, mishandeling en het verstoren openbare orde.
Het pand is inmiddels dichtgetimmerd.
 

Dit bericht delen:

Advertenties